Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013






Το ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
για τον μήνα Αύγουστο
κατατέθηκε στους
τραπεζικούς σας λογαριασμούς
και μπορείτε να το εισπράξετε είτε από σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου μέσω των ΑΤΜ των τραπεζών είτε από αύριο 26 Σεπτεμβρίου  απευθείας από τα υποκαταστήματα των τραπεζών.
 

  ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί στο αμφιθέατρο του μπλε κτιρίου στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συγκέντρωση–συζήτηση για τα δικαιώματα μας που τίθεται υπό αμφισβήτηση και την εφιαλτική κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της Υγείας.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Έκπτωση 50% παρέχεται στις καταναλώσεις πελατών της ΕΥΑΘ με αναπηρία 80% και άνω. Οι προϋποθέσεις για την ένταξη και παραμονή σε αυτό το κοινωνικό τιμολόγιο είναι:

1.  Ποσοστό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ 80% και άνω,
2.  Πρόσφατο Λογαριασμό ΕΥΑΘ
3.  Ταυτότητα
4. Το άτομο με αναπηρία να είναι υπόχρεος του ακινήτου ή, εφόσον είναι προστατευόμενο μέλος, να προσκομιστεί χαρτί της εφορίας που να αποδεικνύει ακριβώς ότι είναι προστατευόμενο μέλος του υπόχρεου του ακινήτου.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η απορία σχετικά με το ειδικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ θα πρέπει να απευθύνεστε στα γραφεία της ΕΥΑΘ.

Στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους πρέπει να προσκομίζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ

Το Υπουργείο Εργασίας σκοπεύει από το 2014 να       υιοθετήσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για την εξόντωση των αναπήρων στην Ελλάδα σύμφωνα με τις οποίες:

1. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 500 ΕΥΡΩ        ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Αντικατάσταση των υπαρχόντων επιδομάτων αναπηρίας με ένα     ενιαίο επίδομα 500 ευρώ που θα χορηγείται με εισοδηματικά       κριτήρια και σε συνάρτηση με την ικανότητα προς εργασία           (η αδυναμία προς εργασία να πιστοποιείται από επαρκείς εξετάσεις υγείας).

2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Στο πλαίσιο της αναζήτησης εξοικονομήσεων για πόρους υπέρ των φτωχών!!!!!!, σημειώνεται ότι «ίσως χρειαστεί να βρεθούν έσοδα από δημόσιες δαπάνες για γενικές υπηρεσίες, άμυνα και υγεία που φαίνεται να υπερβαίνουν τον μέσο όρο των χωρών της              Ευρωζώνης».

Καλούμε όλα τα μέλη μας να βρίσκονται σε                 εγρήγορση και να πλαισιώσουν τις δράσεις του     Συλλόγου προκειμένου να αντιπαλέψουμε τη λαίλαπα που έρχεται.


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Τι περαιτέρω σκαρφίζονται στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Υγείας για την οικονομική μας εξόντωση:



Τι περαιτέρω σκαρφίζονται στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υπουργείο Υγείας για την οικονομική μας εξόντωση:



1. Την κατάργηση των εξόδων μετακίνησης των αιμοκαθαρόμενων προς τις ΜΤΝ και την αντικατάσταση τους με την αποζημίωση των καυσίμων.

2. Αδασμολόγητο αναπηρικό αυτοκίνητο ανά 15ετία με καταβολή των δασμών από τους συγγενείς του Νεφροπαθή εφόσον αποβιώσει πριν την πενταετία. Το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 1400 κυβικά και τα 15000 ευρώ εργοστασιακή αξία.

3. Το κόψιμο του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους αναπηρίας κάτω των 65 ετών.

4. Την εισαγωγή πλαφόν στον αριθμό και το κόστος των ιατρικών εξετάσεων και των Φαρμάκων.




Φυσικά οι Σύλλογοι μας με την ενεργητική υποστήριξη όλων μας θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τους παραπάνω σχεδιασμούς.