Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                           Θεσσαλονίκη :28-2-2013            
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    Αριθ. Πρωτ. : 28
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 ---------------------------------------------          
ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΕΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η χορήγηση του επιδόματος Αεροθεραπείας ύψους 200 ευρώ για το 2012 στους Νεφροπαθείς υπό Αιμοκάθαρση, Περιτοναϊκή Κάθαρση και Μεταμόσχευση που είναι τόσο

ΑΜΕΣΑ όσο και ΕΜΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.

Η τελική προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών
ΑΝΤΙ ΤΗΣ 28-2-2013 ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 31-3-2013

Υπενθυμίζουμε ότι για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να προσκομίσετε στο ταμείο που ανήκετε (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ) τα παρακάτω  δικαιολογητικά:

1.    Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986  από την οποία να προκύπτει ότι δεν λάβατε και ούτε θα λάβετε το επίδομα από άλλο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημόσιο κ.λ.π. και ότι δεν έχετε νοσηλευθεί σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα (κρατικό ή ιδιωτικό) άνω των σαράντα έξι (46) ημερών κατά το χρονικό διάστημα από
       1 Ιουνίου  έως 31 Αυγούστου  του 2012.

2.    Γνωμάτευση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου  έως 31 Αυγούστου  του 2012.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
 ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


   ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ βρίσκονται εδώ και λίγες μέρες οι αιμοκαθαρόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αφού η  ηγεσία του Υπουργείου  Υγείας  μέσω της Επιτροπής προμηθειών Υγείας  αντιμετωπίζει πλέον τα φίλτρα τεχνητού νεφρού, που είναι η κλωστή που κρατάει τους νεφροπαθείς στη ζωή, ως μανταλάκια και μαξιλαροθήκες.  Αναιρεί το καθήκον επιλογής του φίλτρου αιμοκάθαρσης από τους θεράποντες ιατρούς, όπως προτάσσει η ιατρική πρακτική διεθνώς και δίνει το δικαίωμα στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, να προμηθεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ !!!!!!!! (ακόμη και οι μαξιλαροθήκες έχουν προδιαγραφές).
    Αποτέλεσμα είναι οι ασθενείς να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με διαφορετικά φίλτρα σχεδόν σε κάθε συνεδρία,  αλλάζοντας θεραπευτική αγωγή και κινδυνεύοντας να πεθάνουν ανά πάσα στιγμή είτε από αλλεργικό σοκ, είτε από υποβάθμιση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων (πτώση της αρτηριακής πίεσης,  ουραιμικό στρες από μη καλή κάθαρση, καταστροφή των αγγειακών προσπελάσεων κ.α.).
   Με τις περίεργες και πονηρές αυτές διαδικασίες ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την εισαγωγή φίλτρων στα νοσοκομεία μας από τριτοκοσμικές χώρες που τα πουλάνε με το κιλό (άλλωστε σε πολλά site και  portal της νοτιανατολικής Ασίας είναι εμφανές),  αμφιβόλου ποιότητας, άνευ ή πλαστών προδιαγραφών, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και δίνοντας τεράστια κέρδη στους κερδοσκόπους φαντομάδες της υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Κορίνθου το οποίο έχει μοιράσει τους ασθενείς σε εταιρείες (μια εξ αυτών παραδίδει μόνο 8 φίλτρα – άραγε ποιος ή ποιοι ταλαίπωροι αιμοκαθαρόμενοι  θα συνδεθούν στο μηχάνημα με αυτά).   TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ   ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ   ΠΟΥ   ΔΕΝ   ΞΕΡΕΙ   ΠΟΤΕ   ΘΑ   ΤΡΑΒΗΞΕΙ   ΤΟ   ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.
 Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου (Λυκουρέτζος, Σαλμάς) ενδιαφέρεται για  την μιντιακή της εικόνα που θα εξασφαλίσει το χάιδεμα του πρωθυπουργού,  του Τόμσεν και  θα παρατείνει την παραμονή τους στην καρέκλα της πολιτικής και προσωπικής επιβίωσης, αδιαφορώντας παντελώς  για τις συνέπειες των έργων τους (μάλλον τους συμφέρει να εξοντώσουν τους νεφροπαθείς για να ευημερήσουν οι αριθμοί τους).  Άλλωστε αυτοί και οι οικογένειες τους δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσουν φίλτρα από το Πακιστάν. Έχουν ήδη φροντίσει.
   Επίσης είναι κρίμα για τα στελέχη της ΕΠΥ που αυτοεξεφτελίζονται και απαξιώνουν από μόνοι τους την επιστημονική τους διαδρομή, αφού χωρίς αιδώ εφαρμόζουν τις εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων υποκύπτοντας και γλείφοντας τις σόλες τους, μήπως  τελικά κρατήσουν τη θεσούλα τους που τους εξασφαλίζει και κανένα εξτραδάκι. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ.

Οι νεφροπαθείς  με αίσθημα ευθύνης προς την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς  τζογαδόρους  και τους κερδοσκόπους της υγείας ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΜΑΣ.






    

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30                 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2013 ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΚΟΡΥΦΗ» ΣΤΟ ΡΕΤΖΙΚΙ

 Δ/ΝΣΗ: Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 98 - ΤΗΛ:2310675075

 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 
ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ


                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                         Θεσσαλονίκη :15-2-2013            
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    Αριθ. Πρωτ. : 22
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 ---------------------------------------------          

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ

Η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για άνεργους Νεφροπαθείς και Χρόνια Πάσχοντες, που συμμετέχει ο Σύλλογος μας, παρατείνεται ως τις 10 Μαρτίου 2013.

·      Ως Νεφροπαθείς θεωρούνται οι 3ου , 4ου και τελικού σταδίου.
·      Κάρτα Ανεργίας μπορούν να βγάλουν από τα γραφεία του ΟΑΕΔ και οι συνταξιούχοι Αναπηρίας εφόσον η σύνταξη τους είναι χαμηλή.
·      Δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχουν και οι Δικηγόροι, Μηχανικοί, Ιατροί κτλ, που είναι άνεργοι, εφόσον προσκομίσουν τη βεβαίωση που χορηγούν τα επιμελητήρια τους.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2310 222 821 καθημερινά από τις 10.00π.μ-14.00μ.μ.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                           Θεσσαλονίκη :14-2 -2012           
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    Αριθ. Πρωτ. : 19
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 ---------------------------------------------          

ΥΠ’ΟΨΙΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


Το ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
για τους μήνες  Νοέμβριο και Δεκέμβριου του 2012 κατατέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς
της Αγροτικής Τράπεζας
και μπορείτε να το εισπράξετε από σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου.

 
   ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                        

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ξεκίνησε από σήμερα 12-2-2013 η διανομή 
των τροφίμων στους δικαιούχους, που 
υπέβαλαν πέρσι τα δικαιολογητικά τους στον Σύλλογο και θα διαρκέσει έως τις 23-2-2013. Η διανομή θα γίνεται (εκτός Κυριακής) στην οδό Παπάφη 71 και στις ώρες 10.00 π.μ. με 14.00 μ.μ. 

Οι δικαιούχοι προκειμένω να λάβουν τα τρόφιμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους και 5 ευρώ για τα έξοδα συντήρησης και φύλαξης των τροφίμων. 

Δεν θα δοθούν τρόφιμα σε όσους δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους του Υπουργείου Γεωργίας και για αυτό θα πρέπει να επικοινωνείτε πρώτα στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2310 222821.

Εκ του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης



Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ




                ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ
                  ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                           Θεσσαλονίκη :7-2-2013             
     Βασ. Ηρακλείου 28, ΤΚ 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                    Αριθ. Πρωτ. : 18
              ΤΗΛ. 2310-222.821 / FAX 2310-240.095
                 ---------------------------------------------          
ΥΠ’ ΟΨΙΝ  ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου είναι μια βαρύτατη, μη αναστρέψιμη, χρόνια πάθηση που προϋποθέτει την εφόρου ζωής υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας των πασχόντων προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο νεφροπαθής τελικού σταδίου (υπό εξωνεφρική κάθαρση ή μεταμόσχευση) περνά τη μισή του ζωή νοσηλευόμενος, καθώς η ζωή του εξαρτάται άμεσα από μηχανήματα και φάρμακα απαραίτητα για την περιοδική ρύθμιση των στοιχειωδέστερων βιολογικών του λειτουργιών. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει συνοδά νοσήματα που αναπτύσσονται και αυξάνουν ακόμη περισσότερο το χάσμα που καλείται να καλύψει ο νεφροπαθής προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ατομικές και κοινωνικές του ανάγκες.  
   Ο σκληρός καθημερινός αγώνας των νεφροπαθών καθίσταται τραγικά άνισος στο σημερινό περιβάλλον μιας οικονομίας σε ύφεση, μιας κοινωνίας σε κρίση κι ενός συστήματος υγείας υπό κατάρρευση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Έτσι, παρά το ότι η ελληνική πολιτεία έχει αναγνωρίσει τη βαρύτητα της αναπηρίας μας, καθορίζοντας με νόμο το ποσοστό της σε 80% τουλάχιστον εφόρου ζωής,  στον κυρωτικό νόμο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (4111/2013) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους νεφροπαθείς συνταξιούχους που υπάγονται σε φορείς του Υπουργείο εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας (δηλαδή τιμωρούνται οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα). Αποτέλεσμα είναι  η 1η Φεβρουαρίου να αποτελέσει ημέρα κόλαφο για την κοινωνική μας ομάδα, στέλνοντας μεγάλο τμήμα της οριστικά και αμετάκλητα στο κοινωνικό περιθώριο και την προσωπική ανυπαρξία (οι νεφροπαθείς λόγω της κατάστασης τους δεν έχουν καμία δυνατότητα ανατροπής και βελτίωσης της οικονομικής τους θέσης).
Οι μειώσεις όμως στις συντάξεις των νεφροπαθών εκτός από σκληρή και κοινωνικά άδικη πολιτική  καθίσταται εκ προοιμίου αναποτελεσματική, καθώς η συμβολή τέτοιων μέτρων στη μείωση των ταμειακών ελλειμμάτων δε μπορεί παρά να είναι πενιχρή . Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως σε μια χώρα στην οποία το προσδόκιμο ζωής ξεπερνά τα 80 χρόνια, το προσδόκιμο ζωής όσων από εμάς επιβιώνουν υποβαλλόμενοι σε αιμοκάθαρση πλησιάζει μετά βίας τα 10 έτη, τη στιγμή που το πενταετές ποσοστό επιβίωσης μας δεν ξεπερνά το 33% και του προσδόκιμου των μοσχευμάτων τα 8 έτη.
Ζητούμε την εξαίρεση των Νεφροπαθών(υπό εξωνεφρική κάθαρση ή μεταμόσχευση) από τις περικοπές των συντάξεων, των ασφαλισμένων που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε συνεργασία με τους Συλλόγους των ΑΜΕΑ και της ΕΣΑμεΑ θα διεκδικήσουμε ως το τέλος το δικαίωμα μας στη ζωή.
                                   

Επείγουσα αναζήτηση του σκευάσματος Certican για Μεταμοσχευμένο


                                                                 ΕΠΕΙΓΟΝ

Παρακαλείται όποιος έχει ή μπορεί να βρει το 

Certican να επικοινωνήσει αύριο παρασκευή 

8-2-2013 με τον Σύλλογο της Θεσσαλονίκης 

στο τηλ 2310222821 ή τον Σύλλογο της 

Αθήνας στο τηλ 2107771176 και 2107771808

και ώρες 9.00 με 14.30. 


Είναι άμεση ανάγκη να βρεθεί προκειμένω να 


βοηθήσουμε έναν Μεταμοσχευμένο.



Εκ του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης