Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οδηγίες σχετικά με την αγορά φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία για όσο διάστημα δεν θα εκτελούνται οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ.



Λόγω της προσωρινής μη εκτέλεσης συνταγών για ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. Για τους ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου οι καταθέσεις δαπανών θα πραγματοποιούνται στην Διεύθυνση Παροχών, και Μητρώου Ασφαλισμένων - Τμήμα Παροχών.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι τα κάτωθι:
1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται).

Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής. Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το πενθήμερο εκτέλεσης τους, θα εκτελούνται κανονικά.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  25% ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΑΣ
 
Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζοντας την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους στη χώρα μας εξέδωσε μια τραγική και επαίσχυντη απόφαση βάση της οποίας οι αιμοκαθαρόμενοι   πληρώνουν συμμετοχή 25% σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα εκτός από αυτά που αφορούν την αιμοκάθαρση (π.χ. Ερυθροποιητίνες , Φωσφοροδεσμευτικά, Αλβουμίνες).
Δυστυχώς πρόκειται για μια άδικη απόφαση που επιβαρύνει όλους τους αιμοκαθαρόμενους και για την οποία οι Νεφροπαθείς πρέπει να συστρατευτούν με τις  προσπάθειες του Συλλόγου για την κατάργηση της. Ο Σύλλογος μας ασκεί ήδη έντονες πιέσεις προς το Υπουργείο Υγείας και είναι έτοιμος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις οι οποίες προϋποθέτουν όμως και τη μαζική συμμετοχή όλων μας για την επίτευξη του στόχου.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΓΑ


Ο κ. Βουδούρης πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο κ. Πέτρουλας διοικητής του ΟΓΑ, με εντολή του Υπουργού κ. Λοβέρδου, αφού υποχρέωσαν τους Αιμοκαθαιρόμενους του ΟΓΑ να μετακινούνται με ταξί από και  προς τις μονάδες θεραπείας  με αποτέλεσμα να χρεωθούν εδώ και τέσσερις μήνες χιλιάδες ευρώ, οι παραπάνω κύριοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα χρωστούμενα με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς να οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή και στην κοινωνική εξαθλίωση.

Σήμερα ο ΚΑΙΑΔΑΣ έχει όνομα και λέγεται ΕΟΠΥΥ και ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Δεν είναι δυνατόν να κάθονται στα μεγάλα τους γραφεία με τους παχυλούς μισθούς και  να παρακολουθούν με παγερή αδιαφορία και γραφειοκρατικό στρουθοκαμηλισμό την κατάρρευση του συστήματος υγείας της χώρας.
Μάλλον  σκοπεύουν  να εξαφανίσουν τους χρόνια πάσχοντες από την Ελλάδα γιατί χαλάνε το τηλεοπτικό προφίλ τους. Ως άλλοι ΜΕΝΓΚΕΛΕ κάνουν πειράματα για την αντοχή των νεφροπαθών στην εξαθλίωση κλείνοντας λίγο λίγο την στρόφιγγα του κοινωνικού οξυγόνου.
Εμείς τους προτείνουμε για να σταματήσει το μαρτύριο να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και να ανοίξουν νέα στρατόπεδα εξόντωσης των πολιτών που κοστίζουν. Άλλωστε δεν έχουν παρά να συνεργαστούν με τους αυθεντικούς αναπηροφάγους που είναι και πρώτοι διδάξαντες.
Ούτως ή άλλως, οι αιμοκαθαιρόμενοι που βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις από τις μονάδες τους δεν θα μπορούν να μεταφερθούν στις μονάδες αιμοκάθαρσης γιατί το χρέος τους προς τους αυτοκινητιστές έχει ξεπεράσει τις 4.000 με 5.000 ευρώ και αυτοί αρνούνται να τους μεταφέρουν, με αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωσή τους.    


Υ. Γ.  το Υπ. Υγείας και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αντί στεφάνου μπορούν να καταθέσουν τα χρήματα στο ταμείο για την σωτηρία της πατρίδας.